Caffe bar Vanjski tereni Caffe ba Vanjski tereni
Dobrovoljna, stručna, humanitarna i nestranačka udruga
Dobrovoljna, stručna, humanitarna i nestranačka udruga

O klubu

Informacije o klubu

Teniski klub «Varaždin 1181» Varaždi osnovan je u ožujku 2004. godine s ciljem uključivanja što većeg broja djece u tenis i sport općenito. Uvidom u događanja proteklih godina na području sporta u Varaždinskoj županiji došli smo do zaključka da postoji potreba za osnivanjem sportskog centra koji bi okupljao isključivo mlade s ciljem rekreativnog i profesionalnog bavljenja sportom.

Igra i sport sastavni su dio života ljudi različite dobi i društvenog položaja, pogotovo djece i mladeži. Mjesto koje sport zauzima u društvu ima veliku važnost i utjecaj, odnosno sport predstavlja opće ljudsko dobro i jedan je od najizrazitijih oblika čovjekove kreativnosti. Poznato je da bavljenje sportom čini ljude socijalno i emocionalno stabilnijima pa se na taj način mladi aktiviraju s ciljem sprječavanja delikventnog ponašanja. Sport djeluje na zdravstvenu i morfološko-funkcionalnu osobnost mladih, a zatim i na voljno-moralnu te intelektualno-radnu i estetsku komponentu. Da smo na dobrom putu pokazuje brojka od 100 članova u školskoj dobi (osnovna i srednja škola) i 200 rekreativnih odraslih igrača.

Naš Klub uključio je svoje članove u različite aktivnosti - izlete (organizirani odlasci na ATP turnire, Davids cup-ove i sportske priredbe), ljetne i zimske kampove, momčadska natjecanja (do 10, 14 i 18 godina), turnire (Hrvatski teniski savez i međunarodni ITF turniri) te ženska (I. liga) i muška ligaška natjecanja (I. II. i III. Hrvatska liga). Za ovu godinu osim navedenih aktivnosti Klub planira suradnju s klubovima iz drugih regija (Karlovac, Pula, Zagreb i dr.) putem kampova i prijateljskih susreta.
Poseban naglasak stavljamo na početak suradnje s međunarodnim društvom Alpe-Adria, što uključuje klubove iz Slovenije i Austrije te obnovu suradnje s klubovima iz Mađarske i Italije. Ovom suradnjom želimo članovima približiti sportske i rekreacijske sadržaje država Europske unije.

Klub posluje na dvije lokacije - Teniski centar Varaždin i Sportski centar Arena Varaždin - gdje članovi mogu rezervirati teniski  teren za igru i sportsku zabavu (095/814-8202).

Želimo Vam ugodno druženje i boravak u Klubu!!!


Djelatnosti kluba

CILJEVI  I  DJELATNOSTI  KLUBA

Klub je osnovan u cilju promicanja, razvitka i unapređenja teniskog sporta, sudjelovanja u sportskim natjecanjima, te provođenja sportske obuke i širenja spoznaje o vrijednostima bavljenja sportom za opće dobro.
Klub sukladno svojim ciljevima djeluje na području sporta.

Djelatnosti kluba su:

 • promicanje i poticanje teniskog sporta,
 • promicanje i poticanje sporta u skladu s Nacionalnim programom sporta,
 • organiziranje i provođenje sustavnih treninga članova radi pripreme za natjecanje i postizanje vrhunskih sportskih rezultata,
 • djelovanje na omasovljavanju i unapređenju teniskog sporta, školovanju trenera i sudaca,
 • sudjelovanje u sportskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu,
 • organiziranje teniskih natjecanja i drugih priredbi sportskog i sportsko-zabavnog karaktera,
 • vođenje brige o stvaranju materijalnih, kadrovskih i drugih uvjeta za postizanje sportskih rezultata članova kluba svih kategorija,
 • sudjelovanje u upravljanju sportskim objektima,
 • skrb o pravima svih članova, a posebno skrb o natjecateljima i kategoriziranim sportašima,
 • skrb o zdravlju i zdravstvenoj zaštiti članova kluba, a posebno djece i osoba s invaliditetom,
 • pripremanje i usluživanje toplih i hladnih napitaka, bezalkoholnih pića i jednostavnih jela za članove udruge u prostorijama kluba,
 • razvijanje domoljublja, sportskog duha, međusobnog razumijevanja i usvajanja etičkih vrijednosti kroz bavljenje sportom,
 • ostvarivanje drugih prava i izvršavanje drugih obveze utvrđenih Zakonom, ovim Statutom ili drugim općim aktima kluba.

Nadzorni odbor nadzire poslovanje i rad Kluba.

Svi dokumenti Kluba nalaze se u arhivi kluba.
TK Varaždin 1181 © 2012 Izrada web stranica Winter.hr